De papieren filters in het Chemex 3-kops koffiezetapparaat zijn dik en zeer poreus, waardoor de droesem en de meeste oliën in de bonen worden vastgehouden. Het resultaat is een heldere en zeer schone filterkoffie met een soepele extractie en een mooie complexiteit en helderheid van smaak. Aan elk stuk wordt nauwgezet gewerkt.
Een voor een worden de Chemex geïnspecteerd, gepolijst en wordt het leren koord met de hand geknoopt in de fabriek van het merk in Massachusetts, VS.
Het merk besteedt bijzondere aandacht aan de inkoop van zijn grondstoffen en leveranciers, zodat de hele productieketen deel uitmaakt van een verantwoorde aanpak. Bovendien zijn Chemex producten ontworpen om na verloop van tijd te worden geconserveerd.
Ze zijn gemaakt van borosilicaatglas 3.3, een zeer sterk glas dat schittering en helderheid garandeert. De nauwkeurige en uniforme dikte van de wanden vermindert de spanning in het glas, waardoor het risico van barsten wordt beperkt.
De Chemex is een eeuwige bron van inspiratie! De zorg voor duurzaamheid stopt niet bij de methode, maar gaat verder! De papieren filters worden in de VS gemaakt van lokale grondstoffen. Ze zijn biologisch afbreekbaar en composteerbaar. De bomen waarvan het papier wordt gemaakt zijn verantwoord gekapt en voldoen aan duurzaamheidsprogramma's.
Een uniek en goed doordacht ontwerp:
- Een duo tussen een filterhouder en een karaf, ontworpen om alle aroma's aan de neus te onthullen, de koffie te beluchten en zo alle aromatische kracht van het kopje te verkrijgen.
- Origineel door zijn gladde glasvorm en zijn dikke filter.
- De langzamere extractie zorgt voor een lichte thee-achtige body.
- De neus van de Chemex is erg belangrijk, zorg ervoor dat deze niet verstopt raakt tijdens het extraheren.
- Met de houten kraag kunt u de Chemex serveren zonder u te verbranden. Vergeet niet deze te verwijderen voordat u hem in de vaatwasser stopt.
- Handgemaakt in de VS
Gebruik van de Chemex:
- Koffie 19g
- Gefilterd water 305g
Slijpen:
Door de dikte van het filter is de extractiesnelheid lager. Daarom moet een grovere maling worden gekozen om een goede intensiteit in het kopje te behouden
en een sappig karakter te geven
HET RECEPT VAN DE KAMPIOEN:
1 Ik begin met een pre-brew. Ik verzadig mijn maalsel met 40 g water gedurende 40 seconden. Dit bereidt mijn koffiebed voor op een homogene extractie.
2 Vervolgens voeg ik elke 40 seconden 60 gram water toe op een circulaire en dynamische manier. Ik roer mijn koffie en creëer turbulentie. Deze techniek zorgt voor een gelijkmatige en zachte extractie. De zettijd is 4 min. (Deze lange extractietijd verhoogt ook de perceptie van zoetheid en zachtheid in het kopje).
Recept van Juliette Champenois (slow coffee challenge kampioen 2018)
Bericht
Er zijn nog geen beoordelingen.