De gemakkelijkste manier om de kwaliteit van koffie te verbeteren en de juiste textuur te verkrijgen, is verse koffiebonen te malen met een goede molen. Mensen hebben de neiging niet veel aandacht te besteden aan hun maling, ook al betalen ze de prijs voor kwaliteitskoffie. Bij Van Hove Koffie vragen we onze klanten altijd welk type machine ze willen gebruiken voor onze koffie. Daarna stellen we onze molen af om de maling aan te passen aan het verzoek van de klant. Sommige machines, zoals espressomachines, vereisen een veel fijnere maling en het is niet altijd gemakkelijk om de perfecte maling te vinden. Bovendien heeft koffie de neiging uit te drogen zodra hij gemalen is en het resultaat zal variëren naargelang de koffie onmiddellijk na het malen wordt gedronken of later in de week. Daarom is er niets beter dan uw koffie dag na dag te malen en precies af te stemmen op de grillen van uw machine.
Er zijn 3 soorten molens:
De lemmetmolen:
Het is heel gewoon en werkt zolang je op de knop drukt. Het probleem is dat het zeer moeilijk zal zijn om dezelfde dichtheid van koffiedeeltjes van het ene kopje naar het andere te krijgen. Het is goedkoop, maar niet de meest efficiënte manier om koffie te malen. Het wordt vaker gebruikt voor peper of andere specerijen.
De filterkoffiemolen met conische of platte schijven:
U zult iets meer moeten betalen, maar het voordeel van de molens is dat ze de bonen gelijkmatig malen. Hij heeft verschillende instelbare standen voor elk type koffiezetapparaat (espresso, Italiaans, piston, filters,...). Dit type slijpmachine bestaat in manuele of elektrische uitvoering.
De espressomolen:
In tegenstelling tot de filterkoffiemolen is deze ontworpen om slechts voor één type machine te malen, namelijk de espressomachine. Het maakt het mogelijk zeer fijn te malen om de best mogelijke kwaliteit in het kopje te verkrijgen.
Bezoek onze winkel waar wij u graag adviseren over het beste graan en de beste molen voor uw doel.
Winkel: 2 rue de montigny, 6000 Charleroi