Ontdek meer over onze Braziliaanse Cerrado Perla koffie

Lader: Fazenda Sacramento/Barreiras en Fazenda Lagoa Formosa

Denominatie: Echte Cerrado Perla 17/18

Type: Fancy NY2, speciale gourmetkoffie

Soort: Arabica

Variëteit: Catuai, topazio, acaiá Cerrado

Kleur: Groen/groenig

Tamis: < 17­>16: ± 15% 17: ± 45% ≥ 18: ± 40%

Bereiding: Droge methode, Europese bereiding, mechanische oogst: zongedroogd en machinaal gedroogd.

Regio: Região do Triângulo, Cerrado, Alto Paranaiba Minas Gerais Hoogte: 1000 - 1500 meter boven zeeniveau Teeltomstandigheden: In de schaduw

Oogstperiode: eind mei tot september

Verzending: oktober/november tot mei/juni Vochtigheid: onder 12,0%, onze leveringen van 9 tot 11

Gebreken: gemiddeld, +/-3 gebreken per 350g*.

Cafeïnegehalte: 1,15%.

Beker: In de "Alto Paranaiba", in de regio "Triângulo" in de deelstaat Minas Gerais, wordt een van de beste koffiesoorten van Brazilië geproduceerd. De "Cerrado"-vegetatie, wat "gesloten vegetatie" betekent, overheerst de hooglanden tussen 1000 en 1100 m. De gemiddelde temperatuur is 18 tot 22°C. Het regenseizoen is beperkt (een droge periode tijdens de oogst). De luchtvochtigheid is laag, de bloei is uniform en de zonneschijn is overvloedig tijdens de oogst, wat deze regio uniek maakt. De uitzonderlijke klimatologische omstandigheden van de zonovergoten plantages zijn bepalend voor de kenmerken van de beker. De koffie heeft delicate en "dulce" (zoete) aroma's, een intense geur, een aangename zuurgraad en een uitgesproken smaak. Certificering: gedeeltelijk RFA en Utz

Laat een reactie achter

Uw e-mail adres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw commentaargegevens worden gebruikt.

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze site te surfen, stemt u in met ons gebruik van cookies.